There was an error in this gadget

January 13, 2009

Awan Haie =)

Drama bersiri Awan Dania kat Astro RIA dah tamat pun..
Seronok plak tgk diorang graduated dr AirAsia Academy tu...

By the way,menjadi seorang flight attendant ataupun cabincrew ni dah
memang menjadi dream job aku.
Tapi setakat dream ajelah..
Nama pun 'mimpi'...mimpi je lah.
Sebabnya aku tak pernah bersedia dr segi luaran untuk pergi mencuba
nasib menjadi cabincrew.

Tapi aku selalu buat research dan study segala perihal tentang menjadi
seorang cabincrew.
Yes,glamor sgt kerja ini tapi mengikut bbrp org steward yang aku
kenal,dorg ckp bkn senang utk jadi seorang cabincrew.
Sementelah dlm ribuan yg dtg memohon,hanya 10% dipanggil balik utk 2nd
round (persembahan diri).

Hm...
Well,18 Jan ni ade intake untuk MAS cabincrew.Aku nak pergi..
Tapi hahahaha tak ready ape pon.
Mental insyaallah dah ready.
Bab sesi public speaking tu kantoi kot nnt.Tu yg takut....

Insyaallah aku pergi..

*wish me luck*

--
Haie Ahmad

No comments:

Post a Comment