There was an error in this gadget

August 10, 2008

Berkejaran di hari Ahad

Well..well..well.. Hari ahad sepatutnya menjadi hari yg seronok utk beriadah ataupun lepak (hm..?) Tapi hari Ahad yg bari aku lalui tadi cukup memenatkan.Semuanya gara2 perancangan yang sesuka hati dibuat dan dibatalkan last minit.Bermula dengan plan utk keluar bersama Nemo dibatalkan semalam(Jumaat).So aku amik peluang utk keluar ke Low Yatt Plaza sebab kawan aku yg sorg lagi si Elmo mintak tolong belikan thumbrive.Bila aku dah sampai KL Sentral,tup2 dpt mesej dari Elmo mengatakan tak perlu beli benda tu sebab belum tau bila aku dpt serahkan thumbdrive tu.So mcm mana?!aku dah kat KL Sentral ni.Tak lama lepas tu my dear Zaida call ajak join dia karaoke kt Bkt Bintang.So aku pun bergegas la naik monorel ke sana.Nak jadikan cerita,dlm pertengahan jalan,Zaida kata tak jadi la pulak sebab situ tak best dan dia nak pergi Ampang Park dgn kwn2 pulak.Hampeh sungguh rasanya,aku terus ke TimeSquare utk layan boling sorang2.Malang bertimpa bila boling lanes fullhouse!! @#%&*!! Aku pun terus la bergerak pulang..ketika dlm monorel ke KL Sentral,Zaida call plak.Katanya dia dah kt depan KTV Plaza Imbi tuh.Aiks?kata tadi nk ke Ampang Park! Rupenye2 karaoke kt ampang tu penuh.So perlu ke aku patah balik ke Imbi? Hell no~! Dah cukup penat nih..Ape yg aku tau skg aku plan nak balik Damansara dan terus ke kafe internet dan online~ layan Sutun 2 kt youtube lagi baik..

August 07, 2008

Bicara tentang hati

Soal hati-mcm tajuk filem lakonan Erra dan Afdlin.Tapi aku bkn nk
review filem lama tu.Nak bercakap tentang hati dan perihal menjaga
hati.Susah jadi pemilik nama "Haie" kerana dia seorang yg mudah
disukai org lain.Ini termasuklah menjadi penyimpan rahsia dan 'bahu
utk menangis' kpd teman2nya.Hidup di atas pagar juga tepat utk
menggambarkn Haie.Ada kalanya dtg teman yg mengadu ttg si polan tetapi
tak lama kemudian si polan yg di adu itu dtg bercerita ttg si
pengadu.Bagi Haie,susah utk menjaga hati org lain.Begitu juga dgn
rahsia.Waima mereka tahu sesuatu 'rahsia' itu akan tersebar bak kuman
jika diceritakan kpd Haie,mereka tetap juga mencari Haie utk
'menyimpan' rahsia tersebut.Bagi Haie,dia tak mtk utk dijadikn peti
selamat kerana mulutnya adalah 'kunci' peti itu...