There was an error in this gadget

March 02, 2010

Dah masuk 2010

Dah masuk tahun 2010 dan baru je masuk bulan Mac untuk tahun ini.
Perkembangan terbaru aku? Well,macam ni jugak lah aku. Masih tak kaya2
dan minda serabut dengan masalah itu dan ini. Umur seperti aku
sepatutnya dah mempunyai satu kerjaya yang kukuh..erm bukanlah aku nak
cakap yang kerja aku sekarang ni takde masa depan tapi its more to
'tak sesuai'. Aku semacam tak boleh lari dari dunia F & B..tau apa itu
"F & B"? its Food & Beverage young boy..

Kalau sebelum ni aku kerja di sebuah restoran fine dining mewah
BRASSERIE LA PLACE di Damansara, kini aku bersama SEEDcafé di Mid
Valley. Yes, SEEDcafé yg ada butik baju SEED tu. Hampir setahun aku
bekerja si sini. Bulan Mei depan genap lah setahun aku di sini.
Sebagai pekerja di café ni, aku dapat pvevilleges iaitu 40% dickaun
untuk jenama2 di bawah kumpulan PADINI HOLDINGS..in case if you don't
know what brands are under PADINI, let me tell you. They are; VINCCI,
VINCCI+, VINCCI accessories, Padini Authentic, PDI, P&Co., MIKI, SEED
dan jenama PADINI itu sendiri.. best kan? =D

Sebelum ni, aku rajin jugak ke Padini Concept Store di OneUtama utk
beli tshirt2 kat sana..sekarang ni muak dah aku tgk jenama2 tu semua.
Kalau dulu aku teringin nak daftar sbg membership kad Padini, kini aku
sendiri dah ada Staff Purchase Card yang tertera nama aku secara
ekslusifnya. Itu adalah kad diskaun untuk pekerja2 Padini Holdings
seperti aku.

Dari kejiranan fabulous di Damansara Utama, aku berpindah ke sub-urban
Bandar Tasik Selatan pada April 2009. Tiada lagi uptown yang famous
tu..yang paling dekat di sini ialah Downtown Cheras.. tiada lagi
nightlife 24hour di sini berbanding Damansara.. Semenjak tinggal di
sini, aku dah tak pernah menggunakan bas Rapid KL sampaikan aku tak
tau yang bas tu dah tak menggunakan tiket harian macam dulu. Kalau
dulu aku boleh guna tiket RM 2.00 tu sepanjang hari,kini tidak lagi.
Lagipun rumah aku skrg ni 10minit je dari Stesen Tasik Selatan where
all the rail services like LRT,ERL & the fucking-late Komuter located.
Aku ke tempat kerja di Mid Valley pun guna Komuter tu.. Memang ada bas
dari rumah ke stesen tapi jalan kaki lagi cool kot..leh keep fit.
Perut pun dah tak flat mcm dulu..-dah nampak buncit sikit.. =)

Ok lah,next time update lagi..

*serabut mode*

--
Haie Ahmad