There was an error in this gadget

April 25, 2011

I have a PASSPORT!! :D

"Adik, ko jangan tak pegi Singapore tu. Nanti akak takde geng"

- begitu lah antara sedikit SMS yg aku terima drp Kak Lina. Dia bersama aku antara leader yang dihantar ke pembukaan store UNIQLO di Singapore.

Lalu seawal jam 530am aku sudah bangun utk membuat pasport di Jbtn Imigresen Wangsamaju. Aku bertolak dari rumah jam 630am menuju ke Wisma Rampai, tempat terletaknya lokasi yg aku tuju.
Aku tiba di Wisma Rampai sekitar 715am tanpa membawa gambar berukuran pasport!!!! Oh tidak...

Nasib baik ada kedai gambar yg dibuka seawal 700am di tepi pejabat imigresen itu.

Sebaik mengisi borang dan mengambil nombor giliran - 1009 :) , sementara menunggu dipanggil, aku membaca akhbar.

10 minit kemudian tiba giliran aku..
10 minit kemudian selesai pendaftaran..

Aku kemudian ke restoran mamak di hadapan bangunan itu untuk bersarapan sementara menunggu passport siap dalam 30 minit.
Selesai makan, aku masuk semula dan rupanya pasport aku sudah siap diproses!

Wah! Sungguh pantas dan cepat!
Aku kini sudah ada passport!! Haha jakun betul rasanya...boleh lah selalu ke luar negara lepas ini..ehehehe

**tahun ni byk naik flight! Sarawak, Singapore, Penang, Sarawak lagi dan Langkawi!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Hello, Kota Singa!

Jumaat lepas aku dikejutkan dengan satu berita yang aku sendiri tidak pasti baik atau buruk. Terasa berat untuk menolak dan juga serba salah..

Sewaktu dipanggil oleh Manager aku, tiada lain yg bermain di fikiran kerana aku sangkakan dia ingin laporan prestasi staff dibawah jagaan aku.

"Do u have a passport?"

"Erk..?!" - aku terkedu

"Ok actually we would like to send some of you guys to Singapore"

Sebaik mendengar penjelasan Manager aku, perasaan melonjak gembira kerana bukan calang2 staff yang terpilih ke Kota Singa itu. Kami ke sana utk membantu pembukaan store keempat UNIQLO di ViVo City.

Mesti lah aku berasa seronok kerana baru-baru ini aku kerap bercita2 untuk ke Singapore. Malah aku pernah "berjanji" pada diri sendiri, andai kata aku ingin melawat negara orang, Singapore menjadi pilihan nombor satu.

Di sebalik kegembiraan itu, aku semakin serabut memikirkan tentang ketiadaan pasport!
Ye lah..aku belum pernah ke luar negara..
Tarikh untuk berangkat ke Singapura hanga tinggal beberapa hari lagi..

Tiba-tiba aku menjadi kecewa..
No passport, no Singapore...

Manager aku memberi tempoh utk aku mendapatkan pasport sebelum pukul 3pm pada hari Isnin 25 Apr 2011.....

**Singapore 29 Apr - 3 May :) :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

April 21, 2011

UNIQLO KLCC

Aku yakin pengunjung pusat membeli-belah tersohor Suria KLCC pasti terpegun melihat selembaran dinding di lot asal KFC di aras bawah Suria KLCC kini dilitupi dengan billboard sebesar alam yg tertera perkataan "From Tokyo to Kuala Lumpur".

Yesss!! Itu adalah tagline dari jenama pakaian nombor satu di Jepun, UNIQLO!

Ini merupakan cawangan kedua jenama itu selepas pembukaan rasminya di Fahrenheit 88 pada November tahun 2010 yang mana menyaksikan puluhan ribu pelanggan beratur pada minggu pembukaannya.

UNIQLO terkenal dengan kualiti dan pakaian asas harian utk segenap usia. Dari bayi hingga lah ke orang dewasa. (UNIQLO Baby & Kids masih belum ada di KL).

So, sama-sama tunggu lah bila dibuka.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone