There was an error in this gadget

May 29, 2010

THANK YOU!

Inilah masa untuk berterima kasih secara solid kepada semua kenalan aku di atas ucapan2 Selamat Hari Lahir yang kamu semua ucapkan kepada aku sejak beberapa hari ini. Terima kasih untuk kamu semua. Terima kasih kepada yang belanja makan..terima kasih kepada yang menghiburkan..terima kasih semua!

Aku senaraikan semua nama kamu yang ucap Happy Birthday mengikut giliran;

Melalui phonecall;

-Mak tersayang
-Abah tersayang
-Anis si adik tersayang
-Jesper Olsan Ajek
-Asril Hafiz Ali
-Kathy Aung
1. Soraya Mocta (she wish early thru my Twitter)
2. Helmi Shaari (thanks for your early SMS)
3. Aimi Damia (she yelled "HapPy Birthday Zammm!!" early at my workplace)
4. Amran Reza Musa (he kidnapped me and belanja macam2)
5. Ricee Bakso & her boyfriend (thanks for the ride)
6. Zaidah Zaira (the 1st to wish on 12am)
Ucapan yang diterima melalui Facebook;
7. Adlil Izzat
8. 야하야 아픽 (i dunno how to pronounce ur name but thank you!)
9. Diaz Mocta
10. Nurmaisarah Ahmad Azlan
XX. Oshie Meriah
11. Joey Tag
12. Ken Goh
13. Fariz Abdullah
XX. Saliimah Syed Ghazali
14. Syazwan Zulkamal
15. Amal Deanospike
16. Ejay Zulkifli
17. Kitson Tan
18. Arif Zainal
19. Zack Azam
20. Scar Azman
21. Fad Lee
22. Faa-Izz Bionic
23. Saleh Sley
24. Sunny Tan
25. Azawi DAvid
26. Farsha Farhana
27. Lieza Bahanudin
28. Cik Eyka
29. Aidawati Ramly (oh Kak Da ku sayang)
30. Effarina Nana Hardstyler
31. Jimie Foster
32. Yone Lay
33. Emeritus Wan Reza
34. Sara Razali
35. Syafiq Scurelor Ezzad ( babe, i HATE your Justin Bieber)
36. Che Nurul Suaidah
36. Hariz Zolkapli
37. Hye 慧君 Jin Steph
38. Luke Carliff
39. Chap Chapster
40. Rie El Gran Pensador (my housemate)
41. Miz Mea
42. Jill Stam
43. Didi Asbullah (met with her at Pavilion today)
44. Zach Nua (met with him at Pavilion today)
45. Azly Berg
46. Khrisnae Yang Dipertuan Agoeng
47. Hairul Faezi Lokman (ade ke? aku mcm lupa..)
48. Kamal Kamarulzaman
49. Aemie Ahmad
50. Md Izanudin

**kepada mereka yang aku terlepas pandang tu..mintak maaf ye..Thanks jugak kepada yang wish dalam Myspace. Sorry la tak reply =). yang bertanda XX tu sebab aku terlepas but teringat balik ..ape2 je la..tapi thank you :)

May 28, 2010

i miss you. . .

Apa lah nasib aku sekarang ni kan?
Aku sendiri tak tahu apa yang aku rasa sekarang ni. Perasaan dan emosi
aku cepat berubah dan tak menentu. Aku tak faham kenapa aku sangat
memikirkan perkara itu..terlalu memikirkan tentang itu..

Hidup aku kini sunyi. Tersangatlah sunyi tanpa orang yang disayangi.
Aku pernah bercinta, mencintai dan dicintai, tapi kini hanya
bertemankan kesepian. Sedih dengan keadaan hidup aku sekarang. Aku
tidak punya ramai teman kerana aku sukar percayakan seseorang. Tidak
mudah untuk aku meletakkan status 'bestfriend' itu kepada sembarangan
orang.

Aku perlukan CINTA.

Tak boleh ke kalau takde C.I.N.T.A ?
Well, siapa je di dunia ni taknak disayangi kan?
Aku pernah bahagia dengan seseorang, tapi kini hidup aku sangat
merana. Kerana diserang rindu dan kenangan yg ditinggalkan oleh bekas
kekasih. Aku telah cuba sedaya termampu untuk melangkah keluar dari
zon selesa aku tetapi berat langkah kerana telah bertahun dipateri
bersama cebisan2 dan kukuhnya kenangan. Korang faham ke tak apa aku
ckp ni?

Di sini lah gunanya 'bestfriend'. Memainkan peranan sebagai keluarga,
guru dan doktor untuk kita. Kita tak perlu bekas kekasih untuk menjadi
ubat..juga tidak perlu senjata tajam sebagai galang ganti untuk
menghapuskan segala keperitan sakit hati. Kita hanya perlukan
'bestfriend' di sisi.

Aku pernah mahukan 'dia' utk kembali. Mewarnai kembali hari2 aku.
Tetapi ludah tak mungkin dijilat kembali olehnya...tak mungkin dia
singgah kembali hati yg pernah didiaminya. Kerana aku pernah kecewakan
dia. Sangat pedih aku perlakukan dia. Hina sangatkah dia untuk aku
layan sebegitu rupa dahulu? Layakkah dia?

Aku mungkin bersalah. Ya memang aku bersalah. Melukakan hati dia. Dan
kini, aku hidup ibarat sebatang kara...kera? Whatever~ tiada lagi
khabar rindu..tiada tawa dan rajuk..tiada ingkar dan pertengkaran..
Bahagiakah aku kini?

No, tidak. Aku sedang mengintai hati seseorang. Dapatkah aku menjalani
hidup bahagia seperti dulu? We'll see...

*..and the cloth u left
they lie on my floor..
and they smells just like u
I love the thing that u do..
when u walked away I count the step that u take..
do u see how much I need u right now..I miss you..

- Avril Lavigne(when ure gone)

--
Haie Ahmad

May 26, 2010

you are My Immortal

Tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum tibanya tanggal 29 Mei. Tarikh peningkatan umur aku. Yes 29 Mei merupakan tarikh lahir aku...well tak perlu lah kot aku bagitau berapa umur aku sekarang..cukup lah sekadar bagitau korang yang pada tarikh 29 Mei 2010 itu nanti, aku sudah bergelar "suku abad" =D

Pada tahun ini, aku sudah siapkan "wishlist" sendiri untuk aku terima atau dapatkan daripada kawan2 sekeliling. Aku telah pun menyiarkan wishlist itu di laman Facebook milik aku. Antara yang terkandung di dalam wishlist itu adalah ;

1. My Immortal piano cover
2. McFlurry Oreo dari McDonalds
3. Oreology dari J.Co Donuts
4. Ono Oreo dari Big Apple
5. new boxer
6. any Baby Milo products
7. free movie
8. Green Tea latte dari Starbucks :)

Di antara 8 wishes tersebut, 5 sudah dimakbulkan oleh kawan aku kecuali wishes bernombor 5, 6 dan 8. Dalam kelapan2 wishes itu, aku letakkan My Immortal piano cover sebagai permintaan yang teratas kerana itulah yang aku nak sangat2 sejak tahun lepas. Aku sangat gilakan lagu itu semenjak kali pertama mendengarnya pada tahun 2004 sampaikan seorang teman baik aku, ELmo pernah menghadiahkan sekeping CD pada tahun 2005 yg mengandungi lagu My Immortal yg di ulang sebanyak 23 kali..hanya lagu itu di dalam CD pemberiannya...even lagu dlm blog aku sekarang pun merupakan lagu itu..dan bermula pada tahun 2008, aku sangat2 inginkan seseorang untuk memainkan lagu itu dalam versi piano khas untuk aku! :)

Pada tahun 2008, aku pernah meminta seorang kenalan dari Sarawak untuk memainkan lagu itu untuk aku setelah mendapat tahu yang dia berkebolehan bermain piano. Namanya JESPER. Tetapi disebabkan kesibukan Jesper, dia tidak dapat memainkan lagu itu untuk aku. Memang lah sedikit sedih tetapi aku menghormati keadaan Jesper yang sibuk

Tetapi semalam...pada 26 Mei 2010..3 hari sebelum tarikh lahir aku.. Aku terima panggilan daripada Jesper. Aku menjawab panggilan itu tetapi tiada suaranya di hujung talian..dan tiba2 aku terdengar alunan piano.. Iramanya macam aku kenal...dann OMG!!! he was playing the My Immortal song for me! live from Sarawak!! ahhahah Aku sangat2 gembira dan dengan tak malunya aku menangis sebab akhirnya ada jugak org yang mainkan lagu itu untuk aku..melalui telefon pulak tuh! Aku sangat2 hargai usaha dia..dan aku anggap wish aku yg pertama itu sudah termakbul oleh Jesper. Thank you so Much!! Sampai habis aku dengar dia mainkan lagu itu.. it was nice..melodramatic and...exclusively for me =) Tak cukup dengan itu, Jesper kini sedang dalam proses untuk merakamkan video dia sedang bermain lagu itu untuk ditunjukkan kepada aku.

Aku tak tau lah kalau korg minat lagu tu tapi aku yakin korang pernah dengar lagu tu. Melodinya sangat2 indah..especially the piano part.. Dengan ini, aku hanya perlu dapatkan boxer baru, toys Baby Milo baru dan green tea latte yg akan diberi oleh kawan yg sedang bekerja di Starbucks Mid Valley =)

Thanks kawan2..aku tak mintak benda mahal pun..most of them are foods ..ahaks!!

May 22, 2010

What should I do...?

What should I do? My life after being dumped become more worst. Even
worst than before. I just can't accept that I've lost that u for real.
The one that used to be the most precious person ever in my life is
now leaving me for real. How can I walk without u? Oh for God sake, I
still can't accept it. I'm too weak to go thru this alone. Not without
u

What should I do? I was trying to make myself realize that I'm now all
alone. Living my day without any "good morning" message from u. Living
my day without any control by u. It makes me feel empty. I miss my
life when I was with u. I miss everything about u. How I wish that I
have the 'Delete' button in my hands so that I could easily press on
it whenever I think that I don't need those memories. But I can only
hoping for nothing real.

What should I do? I have some friends on my side encouraging me to
stop thinking too much about it. Its not that they don't understand my
situation. Its more like they don't bear to see me myself in grief for
so long. I used to cried...on my friend's shoulder and even on my
bestfriend's lap. I cried because I can't stand alone. I miss my past
relationship that I don't really care when I was in it. I was ego to
my partner. I broke ur heart so much. Too many times.

What should I do? It is too impossible for me to bring it back on
track. I've lost everything now. No more text messages from u, no more
calls from u and the worst part is no more attention from u. U used to
care about me from head to toes. Checking on what I was up to..where
am I and with whom.. It was a sweet memories we built. And now I'm
living in our memories alone. Its haunting me..with your presence
still lingers here..in my life. Its just too hard for me to chase u
away.. I've made a biggest mistake ..and no one can even forgive me
for that. Not even you.

What should I do? Should I just move on and forget about u? Should I
start my new life without even thinking about u? Tell me how coz I
can't. My bestfriend said that I actually can get rid of u and its
just me myself is not strong enough to start it. How can I start it?
Tell me how...

What should I do? Sometimes my day went so happy without even thinking
about u or our memories together but sometimes those memories came and
attacks me deeply into my heart. Sometimes I feel like I shouldn't
chase u but somehow its hurt me more everytime I was trying to leave
my past behind.

What should I do? When I saw ur monkeys in my room, when I saw the
small pillow u gave me. They 'look' at me like I was looking at u.
They smile at me like u used to. I think they miss u too =) the times
we were together was full of flavours. There is the moments when we
fight, argue and laugh together. We hang out together..eating
together..even watch a movie together..

What should I do....?
I should kill the memories...
should i?
shouldnt i?

May 19, 2010

19th May Hari Malang!!

Pagi ini aku dah dikejutkan dengan panggilan telefon dari rakan baik
aku si Zaidah tu..

Huarrghhh!! -menggeliat.
Baru nak merasai nikmat tidur tetapi dikejut pula. Well, aku tak
salahkan dia kejutkan aku tapi aku sendiri yang tidur lewat malam
tadi. Aku tidur sekitar jam 4.55 pagi! Waktu di mana burung2 bersiap
keluar mencari makanan, aku baru menarik selimut. Laptop dibiarkan
terpasang - Facebook, twitter dan Yahoo Messenger ku dibiarkan ke mode
lalai. Dan aku terus tertidur sebelum dikejutkan dengan ringtone
Telephone dari Lada GaGa 2 jam kemudian..

"hello......~?"

"haie pukul 730am aku turun" suara Zaidah di hujung talian

"..haa..ok" balas aku dlm nada mengantuk.

Selang 30 minit kemudian,aku bingkas bangun dari tempat tidur. Rugi
rasanya meninggalkan tilam dan bantal busuk! Aku segera bersiap ala
kadar kerana aku sudah lambat untuk mengambil barang2nya - satu beg
pakaian dan laptop. Aku harus ke Bdr Tun Razak sekarang!

Aku sampai di stesen Bdr Tun Razak dan mengambil beg berisi pakaiannya
dan juga laptop. Aku berpatah balik ke Bdr Tasik Selatan menggunakan
tiket yg sama aku gunakan utk ke Bdr Tun Razak tadi! Maka terjadilah
insiden sudah ku duga ini.

Aku cuma memasukkan tiket tadi ke exit gate di stesen Bdr Tasik
Selatan dan berbunyi "teeett teett" . Alamak! Tiket tak diterima. Aku
mencuba lagi dan ya, tetap gagal. Aku ke kaunter kerana tau salah aku
menggunakan tiket yg sama.

"kak, tiket ni....."

Petugas di kaunter itu terus mengambil tiket yg dihulurkan tanpa aku
habis bercakap. Sungguh kurang sopan!

"tadi swipe kat stesen ni kan?" tanya petugas wanita terbabit.

"yer,nak ke Bdr Tun Razak tapi saya tak keluar kat sana. Saya patah
balik" jelas aku

"tak boleh. Awak kena turun kat sana dan beli tiket ke sini. Atau awak
nak bayar denda RM5?"

Apa!? Denda RM5 ?! Mahalnya!
Tak pernah pula aku tau dendanya semahal itu.
Nak atau tak,aku terpaksa lah membayar denda RM5 tu. Kalau diikutkan
tiket dari Bdr Tun Razak ke Bdr Tasik Selatan cuma 70cen.

"lain kali jangan buat lagi" pesan petugas kaunter itu

Aku terus berlalu beserta maki hamun yg berebut2 keluar dari mulut
aku. Aku harus lekas pulang. Memikul beg berisi pakaian dan laptop
Zaidah. Aku sempat membeli sebungkus milo ais utk mengalas perut pagi.

Sesampai di bilik, aku terus sambung online. Tak banyak notification
dan update yg aku terima di Facebook mahupun twitter pada pagi ini.
Bosan dengan laman sosial terbabit, aku beralih kepada Yahoo
Messenger. Dari situ, aku berchatting bersama beberapa org rakan -
termasuk abang angkat aky si Nazeri tu. Lama benar tak tanya khabar
dia. Kali terakhir kami berjumpa pun pada kira2 bulan Januari lepas
sewaktu dia baru mendapat lesen memandu.

Banyak yang dibualkan dengan Abeli (nama panggilan aku utk Nazeri).
Dia kemudian mengajak aku untuk makan tengahari bersama. Memang
bersesuaian sangat lah sebab hari ni aku tidak bekerja. Jadi kami
bersetuju untuk makan tengahari bersama. kira2 jam 1255pm, aku
bertolak ke Menara KWSP di mana Abeli bekerja. Tapi aku sedikit
terlewat! Aku harap Abeli tak marah =)

Aku jumpa Abeli di hadapan pejabatnya dan kami terus ke medan selera
yang terletak di dalam bangunan Menara KWSP tadi. Menu makan tengahari
aku hari ini ialah nasi goreng kampung beserta coke! Sementara Abeli
memesan mihun goreng dan air strawberry. Kami
makan..makan..borak...borak...borak..sampailah ke pukul 230pm. Abeli
sepatutnya kembali ke pejabat pukul 2pm tapi dia lengah2kan sebab
ingin berbual lama dengan adiknya ini.

Pukul 3pm Abeli minta izin untuk pulang ke pejabat. Dan kami membawa
haluan masing2. Aku terus ke stesen Bandaraya dan Abeli ke pejabatnya.
Sementara menunggu tren tiba,aku mengambil kesempatan dengan menaip
blog entry ini. Selang beberapa minit kemudian, tren tiba dan aku
terus menaiki tren tersebut tanpa melihat destinasi yang tertera di
kepala tren itu. Di dalam tren, aku masih menaip dan terus menaip
tanpa menghiraukan keadaan sekeliling. Sehingga pada satu masa, aku
menjenguk keluar dan berasa aneh....pelik! Sepanjang menaiki tren
sebelum2 ini, aku tak pernah melihat pemandangan di luar tren seperti
mana yg aku lihat ketika ini. Kenapa macam lain je.

Tiba-tiba terdengar pengumuman..

"stesen berikutnya, Ampang. Next station, Ampang"

Oh my Gosh! Patut lah lain macam je pemandangan luaran sepanjang trek
LRT ni tadi! Rupenya aku dah tersalah naik tren! Aku sepatutnya
menaiki tren ke laluan Sri Petaling..tapi aku sekarang dalam tren ke
laluan Ampang. Baru lah aku ingat yang aku kusyuk menaip blog ketika
di stesen Bandaraya tadi sehingga terlupa melihat nama destinasi tren.
Marin redaahhh ajer!

Turun di stesen Ampang dan aku berpatah balik ke Bdr Tasik Selatan.
Hujan makin lebat. Macam mana lah aku nak balik.. Sampai kat stesen
Bdr Tasik Selatan, baju dan seluar aku dah basah dek tempias hujan
ribut. Nak atau tidak,aku terpaksa amik teksi untuk balik.
Tapi....untuk mendapatkan teksi, aku kena melintas ke depan..dan aan
menyebabkan aku lebih basah!

"damn! i hate this situation.." kena lari dalam hujan.

Aku berlari dan terus menerpa masuk ke dalam teksi yg sememangnya
sedia menunggu penumpang.

"flat tasik selatan" kata aku kepada pemandu

Serius hujan sangat2 lebat sekarang. Had penglihatan pun terjejas. 5
minit berada dalam teksi, aku melihat ke depan dan ternampak deretan
kenderaan berhimpit2. Oh my god..this is not a good sign! I knew i
will get stuck in this massive congestion.. Teksi semakin
perlahan..dan perlahan..dan terus terperangkap dalam kesesakan. Semua
kenderaan tersangkut, cuma yang rancak berjalan pada waktu ini cumalah
meter teksi yang menggerunkan!

Perjalanan yg sepatutnya kurang dari 10 minit menjadi ke 40 minit.
Sewaktu teksi menghampiri perkarangan rumah,aku menyuruh teksi itu
menunggu kerana aku cuma ingin naik ke rumah untuk mengambil laptop
dan menukar pakaian yg basah. Melayang RM8.60 untuk teksi.

Aku berlari naik ke rumah..menukar pakaian lain, capai laptop dan oh
yes! I need an umbrella!
So i grab the umbrella behind my door and rushed back downstair. Teksi
itu masih menunggu. Aku masuk dan terus terpandang meter.

"uncle, kenapa meter tu RM10.20?"

"ya lah, i tunggu you..meter jalan lah"

"excuse me, i dah bayar for the 1st trip tadi. It should be RM3.00
back lah kan?" aku dah mula bengang

"ok ok!" jawab pemandu tu sambil menukarkn kembali bacaan meter kepada RM3.00.

Ciss!! Ingat aku bodoh ke tak pernah naik teksi. Nak tipu penumpang
konon! Menyumpah aku dalah hati. Sesampainya aku di stesen Bdr Tasik
Selatan,aku meneruskan perjalanan malang ke Bukit Jalil. Berbekalkan
kad Touch'N'Go milik Zaidah, aku dengan konfiden terus ke gate dan..

'Teeett!' -failed! Aku cuba lagi..dan 'teettt' lagi.

Aik? Ape citer nih? Zaidah cakap baki kad dia tu ada lagi RM9. Tapi
tak boleh guna! Carutan bermula.. Terpaksa lah beli tiket lain ke
Bukit Jalil.
Sampai di Bukit Jalil, aku buka payung untuk menyeberangi jalan untuk
mendapatkan teksi. Hujan masih berterusan beserta angin kuat sehingga
menyebabkan payung aku hampir terlepas! Dan dah patah pun salah satu
besinya! Hampeh betul!!!! Ape lah malang hari ni.

Aku terus menahan beberapa teksi yg melalui jalan ke Sri Petaling.
Tapi macam haram sebab takde satu pun teksi berhenti! Diorang tak
nampak aku ke?! Gile lah.. Hampir 10 minit menahan teksi, datang pulak
bas rapidKL. So aku decided naik bas tu je lah. Dalam bas tu aku
terserempak dengan kawan lama aku si Rossi puki. Dia bakal pulang ke
Sabah esok. Kami berbual sekejap sebelum aku turun di depan sebuah
cafe.

Berbekalkan payung yg dah patah tadi, aku berjalan ke Hotel Sri
Petaling. Aku terus masuk ke lobi hotel....di kaunter.

"is there any room available for tonight?" tanya aku kpd petugas kaunter

"do u make a reservation?" soal petugas itu pula.

"erm..No..well actually im here to check-in for my friend"

"then we have only family room vacant for tonight" jawab petugas terbabit

"family room? how much per night include with the deposit?"

"RM 400"

"wow..! hm..excuse me for a while" aku terkejut dan terus ke sofa di
lobi. duduk memikirkan malang apalagi lepas ni.

Aku menghantar sms kepada Zaidah memaklumkan tentang ketiadaan bilik
untuknya pada malam ini.

Aku buka laptop untuk online tetapi broadband Maxis si Zaidah ni tak
boleh connect lah pulak! Geram giler aku.

***TO BE CONTINUED***

--
Haie Ahmad

May 18, 2010

I'm Lovin it! =)

3rd entry for my blog for this month =)

Aku baru perasan yang aku sekarang sangat2 jarang update blog ni.
Berbanding pada tahun 2008 dulu,bole kata setiap hari akan ada entry
baru. Well what to do lah kan,nak kata takde masa..byk je pulak masa
aku layan Facebook berjam2. Adakalanya aku online Facebook dari habis
waktu bekerja sampai ke pukul 4-5 pagi!! Gile lah weih!

Bercakap pasal Facebook, tadi sebaik tiba di rumah dr tempat kerja,aku
terus plug-in charger handphone dan terus login Facebook..as always I
did. Terbaca la pulak status si kawan baik aku ni...sakit hati
katanya~ rasanya aku tau kenapa =)

Dalam duk kusyuk berFacebook, aku terima panggilan dari Zaidah..

"haie! Ko di mana?" ceria je suara Zaidah.

"bilik lah..why?" balas ku.

"bersiap sekarang. Kitorang pick up ko"

Pick up?? Kitorang?? 0.o aku pelik. Wait a minute..Siape 'kitorang' yg
dia maksudkan tu..lalu aku bertanya..

"kitorang tu siapa?"

"ade lah....cepat la siap" balas Zaidah berteka-teki

"siapa babe..ko dgn siapa tu?" tanya aku lagi

"aku dgn Hafiz lah..." jawabnya

"oh ok! Jap aku mandi..." kata aku sebelum mengakhiri perbualan kami.

Hm...dengan Hafiz ye.. How come boleh dgn Hafiz lak dia malam2 ni.
Mane dtg mamat tu.. Aku terus ke bilik air untuk mandi. 10 minit
kemudian aku siap dan terus menghantar sms kpd Zaidah.

Sent ; "dah siap. Korg kt mane?"
Replied ; "dkt dgn kedai mak ayam"

Ok aku tau di mana. Turun bawah je aku terus ke gerai mak ayam tu. Di
situ sebuah Myvi putih menunggu. Aku masuk dan bersua muka dgn si
Hafiz yg dah hampir 5 tahun tak jumpa..still tak berubah dia. Masih
sana macam sewaktu kami bekerja di hotel lagi.

"jom lepak minum" kata Zaidah

"sini mane kedai best?" tanya si Hafiz

"sini? Mane ade kedai minum yg best" balas aku

"ko dah mkn ke belum?" tanya Hafiz

"dah..melantak kat tempat keje tadi"

"aku nak tempat makan yg ada wifi!" sahut si Zaidah

"hm..wifi?...sini mane ade"

"jom pegi McD lah..24hour." cadang si Zaidah lagi

"McD Taman Connought ada" -Hafiz

Huh!? Taman Connought??
Sumpah aku tak pnh tau Taman Connought ada McD 24hour! Gile ah...haha

So we went to Taman Connought lah. Sampai je di McD yg dimaksudkan,
kami bercerita kenangan sewaktu bekerja di hotel dulu. macam2 cerita
keluar..dari kes curi ikan salmon sampai lah ke kes skandal manager
hotel.. Zaidah memang hebat! Dia dah mcm CNN kat hotel dulu. Semua
cerita keluar!

Tak lama kami lepak. Sebab masing2 nak kerja esoknya kan =) kecuali
aku lah. Esok aku offday. Tapi ada sikit urusan perlu dilakukan esok.
Urusan 'membantu rakan2' katanya.

Ok lah, penat sudah menaip.
See you in the next entry! =)

*esok pagi2 pergi rumah Zaidah amik pinko dan bajunya.

--
Haie Ahmad

May 02, 2010

Kuat! kuat!

Yeay! Ini entry blog kedua untuk bulan May ni.
Tak ada yang menarik berlaku pada hari ini melainkan jiwa aku agak
bercelaru sebab sedang rindukan seseorang. Hubungan yang sebelum ini
aku sangkakan indah telah berkubur bulan April lepas.
Sangat tragis kerana aku sangkakan yang kami masih boleh memperbaiki
kesilapan masing2.

Ternyata aku silap..
Beberapa hari sebelum aku berlepas ke Penang untuk bercuti, orang aku
aku sayangi itu rupanya telah lama bercinta dengan orang lain yang
juga merupakan rakan sekolejnya! What the f**k!

8 April menjadi tarikh paling hitam dalam hidup aku untuk tahun 2010.
Sejak dari tarikh itu,aku bagaikan hilang pedoman. Jiwa teramat
kacau..aku menangis semahunya. Basah gagang telefon rumah aku dek
kerana airmata melimpah..aku cuba sedaya upaya memujuk dia tapi
hampa..

Sejak dari itu,aku cuba kuatkan hati dan semangat ..tetapi aku lemah.
Bayangan figura si dia masih berbekas di dalam bilik tidur aku. Di
sebabkan tak tahan melawan bayangan dia,aku menebalkan muka untuk
menumpang tidur di bilik housemate. Mujur dia faham.

"teringatkan A**z ke?" tanya si housemate.

"hm........" cuma itu jawapan yg mampu aku balas.

"takpe u tidur la dalam bilik I. I faham"

Shah, seorg housemate yang memahami. Malam itu aku tidur di biliknya
dengan harapan dapat melupakan sejenak kenangan aku dgn a**z.
Sepanjang di dalam bilik Shah,aku tak boleh melelapkan mata.. Kerap
aku beralih posisi badan. Aku rimas dengan minda yang tak henti
berfikir tentang apa yg telah berlaku. Aku masih tak boleh menerima
hakikat yang aku kini SINGLE!

berhari2 jugak aku cuba menstabilkan emosi.
Aku lemah sangat..tidur tak cukup..makan pun tak lalu..
Semuanya gara2 terlalu memikirkan peristiwa yang telah berlaku.
Aku rasa diri aku sangat bermasalah..ditinggalkan..

Tapi kini..pada hari ini..aku semakin pulih.
Emosi dan perasaan aku terubat. Tipu lah kalau kata tak terkenang
langsung bekas kekasih kan..tapi apa aku boleh buat. Dia kini sedang
berbahagia dengan orang lain. Orang yang hari2 dia boleh tatap. Yalah
kan dah nama pun rakan satu kolej!

Aku mesti kuat dan harus lupakan dia.
Tapi bukan secara drastik. Aku tak mampu. Aku harus "lepaskan" dia
perlahan2..perlahan2...

Insyaallah aku kuat =)

*aku perlu banyak berfikir tentang orang baru dlm hidup aku*

--
Haie Ahmad

@DELIcious Mid Valley

Selamat masuk ke bulan May!

Hell yeah and cross ur fingers coz I'm now counting down to my
birthday by end of this month!
Omg!~ it means that I'm getting older, getting getting older! I hate that..

Well, my 20 ++ birthday will be on this 29th..and again will share a
birthday with my mom and my little sister which falls on 31st(mom) and
28th(sister). But usually,my family will hold some makan2 with our
family closest-friends.

Yes,we won't invite those makcik2 gossipers to our makan2 party. And
yes, it will be held on the 30th of May. =)

Why?

Because that date is a 'vacant' date to playsafe to us..while my
sister wanted to do a birthday party for her on 28th, mine on 29th &
mom on 31st,can make my abah bankrupt! So abah picked 30th...again =)

I only have 27 more days to go before my age on MySpace will soon
automatically increase to 24! (but I can give a 'discount' to my year
of birth later..so it won't increase =)
Well I was planning to celebrate my birthday with only my closest
friends..which is not so many.
I don't have many closest bestfrens..maybe ill do it in a karaoke
style at RedBox!

Kami kaki karaoke!

--
Haie Ahmad