There was an error in this gadget

August 18, 2010

SEEDcafe Directory!



"excuse me, where is Finnegans?"

"oh, just go straight after CIMB Bank"

"allright! Thank you"


Itu merupakan secebis maklumat yang kami, staff SEEDcafe berikan kepada pengunjung Mid Valley yang kehilangan arah!
Well, think again, we are selling foods...-not doing a directory kind of services.

Aku tak faham kenapa dalam banyak2 store yang ada di sini, mereka ini lebih suka singgah di SEEDcafe untuk bertanyakan lokasi sesuatu shoplot yag lain.
Sepanjang lebih setahun bekerja di sini, tidak pernah sekali aku terlihat mereka ini singgah di kedai2 bersebelahan dengan SEEDcafe untuk bertanyakan itu dan ini.

SEEDcafe dah jadi directory tidak rasmi untuk Mid Valley!

"bro, where is Library?" - satu lagi kes kehilangan arah

"Library? Jalan terus je ok. Paling hujung sekali" kata kami

Pelik dan kelakar pun ada. Sampaikan ada orang yang masuk ke dalam cafe semata2 mahu mengetahui di mana ZEN cafe!

Hm...kalau tahu, memang akan kami tunjukkan.
Setakat ini, dalam banyak2 pertanyaan orang tentang lokasi shoplot itu dan ini, hanya sekali aku tersilap.

"do u know where is Austin Chase?" tanya seorang gadis

Aku pernah nampak Austin Chase tapi aku kurang pasti lokasi tepatnya. Aku sudah lupa tapi tetap "membantu" gadis itu.

"u go to the LG floor..its located somewhere between Megamall and Gardens Mall" kata aku dengan yakin.

Sebaik sahaja gadis itu kabur dari pandangan, baru aku teringat yang Austin Chase sebenarnya berada di tingkat tiga theGardens Mall! Hahaha itulah sebenarnya aku "membantu" gadis itu lebih sesat!

macam2 tempat telah ditanya oleh mereka yang melalui depan SEEDcafe dan kami membantu dengan penuh dedikasi! Hahaha..
Kalau yang tersesat tu, maaf lah ye sebab kami bukan directory untuk Mid Valley =)

Anyway, thanks for using our service!

--
Haie Ahmad

3 comments:

  1. baru tadi ade sorg wanita kurang chantek tanye i mane Library? keje nak berdisko jer pompuan tu...pantang i baru nak gigit kurma~

    ReplyDelete
  2. hahah khannnn~!?
    uols baru je nak bukak puasa, dia tanya di mana Library...
    ayoo...katakan saje kat titiwangsa tu National Library!

    ReplyDelete
  3. kejam sangat...actually i nak jawab ...''surau tau lah!...nuuu lam jusco!'' tapi kang i plak laknat uols...tak bayek tau~

    ReplyDelete