There was an error in this gadget

August 20, 2010

Owh! they called me back?

Hari ini merupakan hari untuk aku berehat.
Hari restday aku untuk minggu ini..
So sejak dari pagi tadi..kerja aku hanya tidur sahaja...HAHAHAHA!

Well, pagi tadi aku terima satu panggilan dari satu nombor aneh ini.
Kerana nombornya cuma tertera +60306...

and the conversation goes..

Me     : "hello..?"
Caller : "Hello, may i speak to XXXXXXXXXXXX"
Me     : "yes speaking"
Caller : "I calling from Teledirect Telecommerce, I saw your open resume in Jobstreet and I found that youre suitable for this the position that we are currently offer."

Erk!? Aku terkedu! Teledirect Telecommerce call aku balik?? dan offer kerja dengan mereka semula..!? MOTIFF!!??

Me     : "You means TDM at KLSentral?"
Caller : "yes we are somewhere there"
Me     : "well, actually i used to work with that company before and i had quit from the company a year ago.."
Caller : " yes I noticed that because after i found your resume in Jobstreet, i make some check with your NRIC and we have your name and record in our HR Department saying that u once used to work with us"
Me    : "Oh really....? hm..can i think about it later?"
Caller : "Are u looking for job now Mr?"
Me    : "Yes I am"
Caller : " Ok then, If like that, I will send the offer letter to your email soon and see if you accept our offer"
Me    : " Allright.. Thank you"

Begitu lah serba sedikit perbualan aku dengan perempuan itu. Sungguh aku raa terkejut kerana mereka menghubungi aku semula dan menawarkan jawatan sebagai seorang telemarketer di syarikat itu semula. Aku pernah bertugas di syarikat itu awal tahun lepas. Sbuah syarikat telemarketing yang menjadi orang tengah kepada syarikat2 penginsurans dan pelanggan bank.

Aku ketika itu bertugas untuk syarikat ING Insurans dengan menghubungi pemegang2 kad kredit Citibank.
Bermacam-macam karenah dan perangai pelanggan yang aku hubungi sepanjang aku bekerja.
Aku bekerja di sana hanya untuk satu bulan! kerana aku tidak boleh masuk dengan cara kerja sebuah pejabat!

Hari2 kena pakai pakaian pejabat yang berbeza...yer lah kalau hari2 pakai baju sama, orang cakap ape pulak nanti.
Ketika itu pejabat tempat kerja aku terletak di Wisma Dredging hanya sekangkang kera dengan KLCC.
Memang masa tu tengok KLCC pun dah bosan.

Gaji yang tawarkan pada aku waktu itu agak lumayan..
Dan gaji yang ditawarkan semula pada aku kali ini lebih lumayan!

Hm....masalahnya, nak ke aku kerja semula di situ?
Aku ada beberapa kenalan di sana...itu mungkin tidak menjadi masalah utk aku menyesuaikan diri..

--
Haie Ahmad

4 comments:

  1. haie..... just thinking again....
    if get answer and that go with breve

    ReplyDelete
  2. hye, boleh tak info saye pasal kerje kat company tu lebih lanjut, sebb saye dapat offer keje situ, boleh email saye?,

    ReplyDelete
  3. email dekat queen_bbscreamo@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Hai.. boleh tak kongsi pengalaman keja kat situ? Saya kena panggil interview. Nak tau jgk ok ke tak environment company tu.. thanks..

    ReplyDelete