There was an error in this gadget

November 26, 2008

Sonata Musim Salju

Pejam celik pejam lagi dan celik balik,dah sampai hujung tahun
pun.Hujung tahun ni macam2 aktiviti lah yg dirancang ye.Cuti sekolah
la katanya.

Bulan depan penganut agama Kristian akan menyambut Hari Krismas
manakala yg beragama Islam,Hari Raya Aidiladha bakal menjelma.Bagi
aku,perayaan kaum lain pun boleh diraikan bersama.Lebih2 lagi kita yg
tinggal di negara yg 'universal' ni.

Semalam sudah pun berdiri dgn jayanya sebatang pokok krismas di tempat
kerja aku.Ini pokok tahun lepas dan sangat2 cantik dan menarik.Mungkin
kerana warnanya biru+putih.Ditambah pula dgn lampu2 yg berkelip2.

Aku yakin sekarang ni kebanyakan shopping complex sedang ataupun sudah
menghiaskan lobi masing2 dgn dekorasi Krismas.Rasanya KLCC akan tetap
dgn signature treenya iaitu pokok krismas paling tinggi di
dunia-sesuailah dgn status KLCC itu sendiri sebagai bangunan berkembar
tertinggi di dunia.
Pavilion pada tahun lepas tak kalah dgn 'White Christmas' yg menjadi
tema mereka.Sebuah dekorasi spiral yg membentuk sepohon pokok krismas
putih lengkap dgn chandeliers dan diamonds! Sgt mewah.

Tapi itu tema tahun lepas.Tahun ni tak tau lagi.We'll see..

*nak pkai topi santa bila bekerja nnt.jimat wax rambut =D

--
Haie Ahmad

No comments:

Post a Comment